Jos eSurokissa ei näy kunnolla, klikkaa tästä lukeaksesi sen selaimessa
13.11.2016 • eSurokissa 4/2016
Alkutalven eSurokissa
Kaunista alkutalvea SUROKilaisille! Mukavaa talven alkua kaikille SUROKilaisille! Luet nyt neljättä vuoden 2016 eSurokissaa ja lumi on ainakin väliaikaisesti peittänyt maan ja talvi on alkanut tehdä tuloaan. Näin vuoden loppupuolella on asioita päätetty liittokokoustasolla ja vielä on edessä yhdistyksen oma sääntömääräinen syyskokous. Tässä nyt lyhyesti päätöksiä Kissaliiton kokouksesta, jotka astuivat voimaan HETI. Lisää päätöksiä luettavissa seuraavassa SUROKISSA-lehdestä. eSurokissa-tiimi toivottaa lumista talven odotusta! Palaute on tervetullutta osoitteeseen sihteeri@surok.fi.

Kuvan 1 alt-teksti tähän
Tervetuloa Lahteen näyttelyyn!
Ilmoittautuminen tammikuun Lahden näyttelyyn on auki ja sulkeutuu 23.12.2016. Seuraathan tapahtuman Facebook-sivua, jossa julkaisemme ajankohtaisia asioita näyttelystä ja tapahtumasta.
Linkki kutsuun.
Linkki Facebook.
Kuvan 2 alt-teksti tähän
Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous
pidetään 23.11.2016 Pukinmäen kartanolla. Yhdistys toivottaa kaikki jäsenensä Tervetulleiksi! Kokouksen jälkeen perinteiset pikkujoulut. Kahvitarjoilu.
Linkki kutsuun.
Kuvan 3 alt-teksti tähän
Suomen Kissaliiton liittokokous pidettiin Tampereella 22.10.2016
SUROKista edustajia oli paikalla kolme ja yhdistyksellä oli käytössä 18 ääntä. Kokonaisäänimäärä oli 58 ääntä. HETI voimaan tulleita sääntöjä: Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 2.2.2 lisättiin: "Erillisissäkin tiloissa on oltava riittävä päivänvalo ja valaistus. Lisäksi on otettava huomioon eläimen käyttäytymistarpeet, sosiaalinen vuorovaikutus ihmisten kanssa suoralla kontaktilla, kuulo- ja näköyhteydellä sekä lajinomaisten liikuntatarpeiden täyttäminen. Lisäksi lisättiin viittaus, että huomioidaan myös Suomen eläinsuojelulaista pykälät 15-17. Kasvatus- ja rekisteröintisäännöt 18.4 sieniohjeistusta tarkennettiin ja lisättiin aikamääreitä, jotta seuranta ja hoito helpottuisi. (Pyydämme lukemaan koko säännön Kissaliiton kasvatus- ja rekisteröintisäännöistä, koska sääntökohta on pitkä ja moniosainen). Näyttelysäännöt 1.12 Näyttelymaksun perimismahdollisuutta haluttiin tarkentaa ja lisätä sääntöön kohta "Jos näyttelymaksua ei makseta eräpäivään mennessä, on yhdistyksellä oikeus hylätä näyttelyilmoittautuminen ja periä näyttelymaksu kissan ilmoittaneelta kokonaisuudessaan." Näyttelysäännöt 3.1 Tuontikissaa koskeva kohta tarkennettiin vastaamaan käytäntöä "Jos tuontiprosessi on aloitettu, ei edellinen omistaja voi kissaa enää nimissään näyttelyttää. Jos kissan rekisteröintiä Kissaliitossa ei suoriteta loppuun tai jos kissa on näyttelyssä sääntöjen vastaisesti, kissan näyttelytulokset voidaan mitätöidä."
Kuvan 4 alt-teksti tähän
Muistutus vielä SUROK VUODEN KISSA 2016 kisa!
Kisaan osallistumisen ehtona on, että kissan/kissojen kaikki omistajat ovat SUROKin jäseniä ja antavat äänensä SUROKille. Kasvattajaluokkiin osallistuvat kasvattajat, jotka ovat SUROKin jäseniä ja antavat äänensä SUROKille. Yhteisomistajuuksissa edellytämme kaikkien jäsenyyttä ja äänen antamista. Linkistä pääset omakissatuen sivulle, jossa ohjeet äänen antamiselle, mikäli olet monen yhdistyksen jäsen.
Linkki ohjeeseen.


Kissojen geenitutkimus!
Lopuksi haluamme vielä muistuttaa kissojen geenipankista ja Hannes Lohen tutkimusprojektista sekä Suomen Kissaliiton terveys- ja koulutustoimikunnan laatimasta ja ylläpitämästä epidemialomakkeesta, johon toivotaan vastauksia näyttelyihin liittyen.
Linkki kissojen geenitutkimus sivustolle.
Linkki Kissaliiton sivuilla olevaan lomakkeeseen, koskien ilmoitusta näyttelyssä sairastuneesta kissasta.
SUROKin toimihenkilöiden ajantasaiset yhteystiedot löydät www-sivuiltamme yhteystiedot-kohdasta.
SUROK Facebookissa     SUROKin www-sivut     vanhat eSurokissat     Royal Canin
• Suomen Rotukissayhdistys ry • www.surok.fi • osoitelähde: Omakissa-järjestelmä
• eSurokissa-tiimi: Outi Vallenius ja Anne-Mari Kangas •