Jos eSurokissa ei näy kunnolla, klikkaa tästä lukeaksesi sen selaimessa
10.4.2015 • eSurokissa 2/2015
Huhtikuun eSurokissa
keväinen krookus Ihanaa kevään alkua kaikille jäsenillemme! Luet eSurokissaa, SUROKin sähköistä jäsentiedotetta, joka pitää jäsenemme ajan tasalla niin SUROKin kuin muunkin kissamaailman toiminnasta ja tapahtumista. Palaute on tervetullutta osoitteeseen sihteeri@surok.fi.
Kissaliiton kevätliittokokous
Suomen Kissaliiton kevään liittokokous on takana. Kokous pidettiin Villa Solvikissa, Helsingissä. Paikalla edustajia SUROKilta oli 5 kpl ja ääniä käytössä 19 kpl. Tärkeimpiä ilmoitusasioita kokoukseen liittyen:
 • Liiton uudeksi sihteeriksi valittiin vuoden 2016 loppuun asti Marika Landen.
 • Pari esimerkkiä tulevista sääntömuutoksista:
  • Terveys- ja koulutustoimikunnan ehdottama lisäys sääntöön 2.3.3 (lisäys lihavoituna): Pentuja ei saa luovuttaa uudelle omistajalle tai uuteen kotiin ennen kuin ne ovat 12 viikon ikäisiä ja niillä on täydellinen rokotussuoja kissaruttoa (feline panleucopenia) ja kissaflunssia (feline calicivirus & feline herpes-virus) vastaan, mikäli eläinlääkäri ei ole toisin opastanut. Kissaliitto: Luovutettavan pennun tulee olla vähintään kilon (1 kg) painoinen ja tunnistusmerkitty mikrosirulla. Muutos HYVÄKSYTTIIN ja se tulee voimaan 1.1.2016.
  • Rotutoimikunnan ehdotus koskien ocicat-rotua: Ocicateilta poistettiin kokonaan kansallinen sääntö koskien ei-hyväksyttyjen värien erikoislupahakemuksia kasvatuksessa. Muutos hyväksyttiin ja se tulee voimaan 1.1.2016.
  • Loput muutokset luettavissa Kissaliiton sivuilta kokouksen pöytäkirjasta kun se on hyväksytty.
Syksyn liittokokousta varten otamme mielellämme vastaan sääntömuutosehdotuksia tai ehdotuksia muun toiminnan parantamiseksi. Lähetä ehdotuksesi osoitteella sihteeri@surok.fi ja viedään yhdessä asioita eteenpäin!
SUROKin kesänäyttely Hämeenlinnassa 2015
Tervetuloa kesänäyttelyymme Hämeenlinnaan!
Juhlitaan yhdessä 55-vuotiasta Suomen Rotukissa­yhdistystä! SUROKin kesänäyttely järjestetään 25.-26.7.2015 Hämeenlinnassa. Il­moit­tautuminen näyttelyyn on jo avattu, ja viimeinen ilmoittautumis­päivä on 28.6.2015 tai kun kissamäärä tulee täyteen.

Ottaisimme mielellämme vastaan esim. arpajais­palkintoja. Lahjoittaisiko yrityksesi tai työnantajasi jotakin pientä, arpajais­palkinnoksi sopivaa? Tai olisiko sinulla jotain mukavaa lahjoi­tet­tavaksi? Ota yhteyttä sihteeriin – SUROK kiittää avustasi!
Kissaliiton terveyspäivä
Kissaliiton terveyspäiville mahtuu vielä mukaan
Kissaliitto järjestää kissojen terveyspäivän la 25.4.2015 Kuutio Auditoriossa Helsingissä. Vielä on vapaita paikkoja jäljellä! Aiheita:
 • Lisää tuloksia kissojen suuresta terveyskyselystä
 • Kissojen yleisimmät hengitystieinfektiot (herpes, kaliki, mykoplasma ja klamydia)
 • Miksi kissa oksentaa? Miksi ripuli ei rauhoitu?
Osallistumismaksu on 35€. Klikkaa tästä kutsuun ja ilmoittaudu mukaan!
SUROK Vuoden kissat 2014
HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen palkitsee Vuoden Kissat
SUROKin Vuoden 2014 Kissat palkitaan kesänäyttelyssämme Hämeenlinnassa lauantaina 25.7.2015 aamulla ennen arvosteluiden alkamista. Palkinnot on lupautunut jakamaan HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.
Kasvattajan jatkokurssi tulossa
Kasvattajan jatkokurssi kesäkuussa
SUROK järjestää kasvattajan jatkokurssin 6.6.2015 kauppakeskus Sellon kirjastossa, Espoossa. Tarkempi aikataulu ja hinta ilmoitetaan myöhemmin – seuraathan ilmoittelua kotisivuillamme tai Facebook-sivullamme!
SUROKin toimihenkilöiden ajantasaiset yhteystiedot löydät www-sivuiltamme yhteystiedot-kohdasta.
SUROK Facebookissa     SUROKin www-sivut     vanhat eSurokissat     Royal Canin
• Suomen Rotukissayhdistys ry • www.surok.fi • osoitelähde: Omakissa-järjestelmä
• eSurokissa-tiimi: Anna Honkanen, Outi Vallenius, Ulla Haapanen •