Jos eSurokissa ei näy kunnolla, klikkaa tästä lukeaksesi sen selaimessa
5.6.2014 • eSurokissa 2/2014
eSurokissan kesätervehdys
Luet uudistunutta eSurokissaa, SUROKin sähköistä jäsentiedotetta. Tarkoituksenamme on pitää jäsenemme ajantasalla sekä tarjota tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista. Kaikki palaute on tervetullutta, sitä voitte lähettää osoitteeseen sihteeri@surok.fi.
SUROKin kesänäyttely Helsingissä 26.-27.7.2014
kutsu SUROKin kesänäyttelyyn Lauantaina 26.7.2014 näyttelymme yhteydessä on turkkilaisten kissarotujen erikoisnäyttely! Lisätietoja: www.vangora.net.

Näyttelyssämme on tänäkin kesänä mukana Katzen-deko ihanine tuotteineen sekä muita kissanruoka- ja -tarvikekauppiaita. Tule tekemään omat löytösi!

Näyttelyn pystytys aloitetaan perjantaina 25.7.2014 klo 15 ja purku sunnuntaina 27.7.2014 näyttelyn päätyttyä. Olette erittäin tervetulleita! Talkoolaiset palkitaan Royal Canin lahjakorteilla. Lisätietoja näyttelypäälliköltä, kaisa.ylinenpaa@surok.fi.

Kaapelitehtaan omat parkkipaikat ovat maksullisia koko viikonlopun. Kaupungin parkkipaikat meren puoleisessa päädyssä ovat ilmaisia, muualla alueella on voimassa pysäköintialue 2:n hinnasto ja pysäköintiajat.
kissan geenit
Kiinnostaako kissan värit ja niiden periytyminen? Oliko testitulos oikein ymmärretty?
Facebookiin on avattu ryhmä ”SUROK - DNA-testineuvonta ja -tulkinta (kissojen värit)”. Ryhmä on tarkoitettu VAIN SUROKin jäsenille ja sen tarkoitus on palvella jäseniä kissojen värigeenitestitulosten luvussa ja ymmärtämisessä sekä vastata kysymyksiin värigeenien periytymisestä. Toivomme asian ympärille avointa keskustelua ja kysymyksiä myös aiheesta, mitä kissalta kannattaa testata ja milloin. Kysymyksiinne vastailee pääosin SUROKin jäsen, molekyylibiologian opiskelija Erja Suominen.
Assistenttikurssi
Esitänkö kissani tuomarille oikein? Mitä assistentti päivän aikana tekee?
Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen osallistumalla assistenttikurssille. Kurssi järjestetään Vantaalla 1.11.2014. Osallistumismaksu on 20 € SUROKin jäseniltä ja 30 € ulkopuolisilta. Kurssilla on kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset 1.9.-1.10.2014 osoitteeseen tapahtumat@surok.fi. Maksutiedot saat vastausviestissä. Ilmoittautuminen on sitova! Lisätietoja Facebookissa ja kotisivuiltamme lähempänä ajankohtaa. Kurssilaisilla on mahdollisuus toimia tammikuun 2015 näyttelyssämme Lahdessa ”apuassarina”, mikäli varsinainen assarointi tuntuu vielä epävarmalta tai haasteelliselta.
Muistutus Jäsenilloistamme!
Kesätauko on alkanut ja kestää elokuulle asti, mutta heti syyskuussa 10.9.2014 jäsenillat lähtevät pyörimään jälleen Malmilla. Syyskuun jäsenillan aiheena on Omakissa-palvelu tutuksi. Tervetuloa!
Eilan Raparperipiirakka
1 muna
3 dl sokeria
3,5 dl maitoa (tai kermaa tai vaniljakastiketta)
100 g voita sulana (tai 1 dl öljyä)
5,5 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
raparperia

Pese ja viipaloi raparperit reilun sentin viipaleiksi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna-sokeriseokseen koko ajan vatkaten ensin kerma ja sitten rasva. Lopuksi lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina isoon torttuvuokaan (27 cm).
 
Painele raparperin palat taikinaan pystyyn vieri viereen. Ripottele päälle sokeria ja halutessasi kanelia. Paista piirakka kypsäksi 175-asteisessa uunissa, noin 45 min.

Pohjataikina käy kaikkeen raparperia, omenoita tai marjoja sisätäviin piirakoihin! Jos käytät omenoita, lohko ne ja painele taikinan sisälle. Kaksinkertaisesta annoksesta tulee piirakkaa pellillinen.

Ihania herkutteluhetkiä!

Ohje: Eila Tähti
SUROKin yhteyshenkilöt
SUROKin toimihenkilöt ja heidän ajantasaiset yhteystietonsa löydät www-sivuiltamme yhteystiedot-kohdasta.
SUROK Facebookissa     SUROKin www-sivut     vanhat eSurokissat     Royal Canin
• Suomen Rotukissayhdistys ry • www.surok.fi • osoitelähde: Omakissa-järjestelmä
• eSurokissa-tiimi: Anna Honkanen, Outi Vallenius, Ulla Haapanen •